0180 425 639 info@eye4health.nl

eye4Health heeft al veel cliënten geholpen van een uitzichtloze situatie naar progressief verbeterend vermogen tot deelnemen aan de dagelijkse bezigheden

Referenties

Eye4Vision bleek de oplossing voor mijn Whiplash

In januari 2018 kreeg ik een auto-ongeluk. Voor mij op de weg ontstond een file na een aanrijding voor mij. Ik kon net op tijd stoppen maar de twee auto’s achter mij hebben niet kunnen reageren en zijn allebei met 90 kilometer per uur bij mij naar binnen gereden. Waar ik eerst dacht dat ik eraf zou komen met een aantal kneuzingen en blikschade was bleek ik een hersenschudding en een whiplash te hebben opgelopen. Na twee weken rust dacht ik weer aan het werk te gaan maar na 20 minuten mailen en bellen kon ik niet meer opstaan van mijn bureau. Alles draaide. Toen ik de huisarts vertelde dat ik nu toch al twee weken had gerust werd mij duidelijk gemaakt dat dit een zeer langdurig traject zou worden. Al snel kon ik geen boek of krant meer lezen, laat staan lezen vanaf een scherm. Als ik een volle ruimte in liep hoorde ik elk geluid en elk gesprek in de ruimte maar een individeel gesprek kon ik er niet meer uit filteren. Gelukkig kon ik nog wel wandelen. Dat heb ik uren gedaan om rustig te worden in mijn hoofd. Wandelen en ademhalingsoefeningen.
Mijn werk als Management Consultant kon ik niet doen. 

Een ronde langs Neuroloog, huisarts, fysiotherapie, oogarts en oorarts leverde geen verbetering op, alleen erkenning van de klachten en dat zij niets anders voor mij konden doen dan rust voorschrijven en tijd om vanzelf te herstellen.

Een kennis van mij vertelde over Eye4Health. Toen ik mijn Osteopaat vertelde over het concept was hij meteen enthousiast. Dit zou de perfecte aanvulling zijn op zijn behandelingen. En dat laatste is gebleken.
Hoewel ik van de oogarts en opticien te horen kreeg dat er niets mis was met mijn ogen kwam Richard Hoctin Boes direct tot de conclusie dat er technisch inderdaad niets mis was met mijn ogen.

Mijn verwerkingsvermogen echter was zeer laag waardoor ik bewegingen zeer slecht kon volgen. Hier kon hij mij mee helpen. We zijn gestart met een wekelijkse oogtraining in in Ridderkerk. Het begon zittend op een stoel met simpele oefeningen zoals het volgen van een stuiterende bal. Inmiddels volg ik een bak vol stuiterende ballen terwijl ik op een loopband intervaltraining doe en ondertussen wordt afgeleid door allerlei vragen. 

Mijn reactievermogen is sterk verbeterd, mijn denkvermogen is verbeterd. Ik kan mijn werk als management consultant weer helemaal doen en ik kan alle sporten weer doen.

Anderhalf jaar na mijn ongeluk kon ik weer goed functioneren. Toen durfde ik voor het eerst weer te denken aan groei en mijn gemiste promotie. Gekscherend sprak ik met Richard en Lian af dat ik nu beter wilde worden dan dat ik voor mijn ongeluk ooit was geweest. Op dit moment durf ik te zeggen dat dit echt zo is. Twee jaar na mijn ongeluk heb ik het aangedurfd om een nieuwe baan te accepteren. Ik voel me fit en volledig hersteld. Ik heb mijn ziektetraject volledig afgesloten en ben niet alleen hersteld maar ik ben scherper en fitter dan voor het ongeluk.
Zonder alle hulp en ondersteuning was me dit nooit gelukt. Dank  voor jullie support!

– Coen H –

Richard could answer all my questions

“In the Netherlands the diagnoses post traumatic visual syndrome does not exist. But I do exist, I do live here and I do have these symptoms 😉 Such a relieve to find eye4vision en meet Richard Hoctin Boes and his wife Carolien. A year had passed since my trauma and finally my visual symptoms got addressed. It also became a lot more clear to me how this effected my cognition. Richard could answer all my questions. What a relieve this has been to me.”

– Nicole M. –

Al na een aantal weken merkte ik al verandering

Toen ik de training bij eye4vision startte, was ik gestagneerd in het verdere herstel na mijn hersenschudding. Er was nauwelijks meer vooruitgang. Ik vond het neurovisuele onderzoek confronterend, maar ook geruststellend. Al mijn klachten werden (h)erkend en verbetering was mogelijk. Een aantal weken nadat ik was gestart met de training begon ik al verandering te merken. Ik kreeg minder last van misselijkheid en hoofdpijn en het leek alsof mijn blik zich langzaam verruimde. Ook kon ik steeds meer doen op een dag. Nu na vijf maanden trainen, zowel thuis als in Ridderkerk, is er weer ruimte in mijn hoofd. Ik kan letterlijk scherper zien en me beter focussen. Ik heb meer overzicht en daardoor niet meer het gevoel dat ik achter alle feiten aanloop. Ik heb weer grip.

Zoals ik laatst tegen Richard zei, dit voelt echt bevrijdend.

– Cilia T. –

Hersenschudding na fietsongeluk

Nadat ik een hersenschudding opliep met een fietsongeluk bleef ik langdurig de daarbij horende klachten houden. Via een kleine omweg belandde ik uiteindelijk bij Eye 4 Health in Ridderkerk. Alhoewel ik ervan overtuigd ben dat elk tussenstation mij iets heeft gebracht zijn de verbeteringen door de oogtrainingen van Eye 4 Health aanzienlijk. Zo werkte ik een jaar lang (soms tevergeefs) aan balansproblemen, prikkelverwerking en concentratievermogen. Na circa 4 maanden bij Eye 4 Health is mijn balans terug naar het oude niveau, ben ik in staat meer prikkels te verwerken en is mijn concentratie verbeterd.

Helaas moet ik nog wel flink wat stappen maken voor volledig herstel. Maar ik heb er nu alle vertrouwen in dat ik met behulp van de oogtrainingen en zorg bij Eye 4 Health weer 100% zal kunnen functioneren.

– Johan S. –

Doelgerichte en effectieve training

Ik heb de afgelopen periode met veel plezier getraind bij eye4Health. Richard heeft veel verstand van zaken rondom hersenletsel, cognitieve-, en visuele training. Ik vind het dan ook heerlijk dat een behandelaar begrijpt tegen welke beperkingen ik aan loop. Het is fantastisch dat je brein zo plastisch is, dat het wel degelijk zin heeft om te trainen. Als je maar weet hoe! En dat is nou precies waar ze mij uitstekend mee geholpen hebben. Geen trial and error, maar een doelgerichte, effectieve training. Door de training heb ik o.a nieuwe verbindingen in mijn hersenen aangemaakt, waardoor ik veel minder hoofdpijn heb, licht en geluid beter kan verwerken, meer aan kan en minder snel overprikkeld raak. Mijn cognitieve vaardigheden zijn enorm verbeterd. Daarnaast is het altijd gezellig bij eye4Health en kom je er ook nog eens een topsporter tegen…. En wat is er lekkerder dan je frustraties er uit slaan op een Dynavisionbord.

De trainingen bij eye4Health zijn een perfect vervolg op het traject wat ik bij CFX in Utah heb doorlopen. 

Richard, Carolien en Lian, enorm bedankt.

– Marlies V. –

Uit het boek Hersenschorsing

In dit boek geschreven door actrice Margôt Ros (oa bekend van TorenC) en Jeroen Kleijne, beschrijven zij op openhartige en humoristische wijze haar PCS-revalidatie.

Pag. 237 “Richard geeft me na de training een tussenstand: ik presteer in Ridderkerk al 76% beter dan toen ik begon met trainen. En zo voelt het ook. Mijn horizon is letterlijk en figuurlijk verbreed. ‘Je kunt steeds meer, ziet steeds meer. Al die training hier en thuis werpt echt haar vruchten af.’

Pag. 255 Mogelijke behandelingen: “Neuro-Optometrie:
Eye4vision in Ridderkerk is een van de optomtriepraktijken die zich hebben gespecialiseerd in de neuro-optometrie. Door het testen en trainen van visuele en cognitieve vaardigheden kunnen hersenpatiënten in veel gevallen flinke voortgang boeken”.

– Margôt Ros –

3D, hardlopen en een krantje lezen…

Cliëntenblog

Tjongejonge, wat zul jij vaak moe zijn’. Optometrist Richard van Eye4vision haalde de meetapparatuur van mijn hoofd af. Ik had net een uur lang neurologische oogtesten gedaan en de uitslagen waren niet echt rooskleurig. Als gevolg van het hersenletsel worden mijn ogen niet meer goed aangestuurd. … Lees hier de blog van Dorine

Richard L.M. Hoctin Boes

Richard L.M. Hoctin Boes

Performance Optometrist

eye4Vision
Schoutstraat 16
2981 EZ Ridderkerk

T: 0180 425 639
www.eyeforvision.nl
info@eyeforvision.nl

Vragen? Neem gerust contact op

5 + 3 =